OAMGMAMR filiala SALAJ

.
IN ATENTIA MEMBRILOR OAMGMAMR FILIALA SALAJ!

PENTRU A VIZUALIZA TOT CONTINUTUL TREBUIE SA FITI INREGISTRATI

.
OAMGMAMR filiala SALAJ
Afla creditele tale de EMC on-line AICI

Noutati luna Noiembrie 2009

Distribuiţi
avatar
OAMGMAMR-SJ
Admin

Numarul mesajelor : 136
Data de inscriere : 30/04/2009
26112009

Noutati luna Noiembrie 2009

Mesaj  OAMGMAMR-SJ

Noutati luna Noiembrie 2009

Arrow 1. Cea mai mare coaliţie a pacienţilor cronici din România, Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România vor colabora pentru a asigura protecţia pacienţilor şi, deopotrivă, a asistenţilor medicali şi moaşelor faţă de dezechilibrele cauzate în sistemul sanitar de subfinanţarea repetată. Preşedintele COPAC, Cezar Irimia s-a întâlnit la sediul Ordinului cu Preşedintele OAMGMAMR, Mircea Timofte şi Vicepreşedintele Emil Buiga pentru a stabili cadrul general al protocolului. Domnul Irimia a subliniat foarte clar că pacienţii înţeleg faptul că subnormarea personalului medical şi lipsurile cauzate de subfinanţarea sistemului pot conduce la erori profesionale. A precizat însă că nu crede că aceste erori sunt provocate de slaba pregătire a personalului, ci de imposibilitatea exercitării profesiei în condiţii optime. Preşedintele COPAC a considerat corectă sugestia membrilor Biroului Executiv prezenţi la întâlnire de a încerca medierea posibilelor neînţelegeri între pacienţii înscrişi în Coaliţie şi asistenţi medicali prin reprezentanţi ai celor două organizaţii.

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România reprezintă peste 2,5 milioane de pacienţi şi include 8 federaţii naţionale ale asociaţiilor pacienţilor cu afecţiuni cronice.


Arrow 2. Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România califică decizia Guvernului de trimitere a personalului medical în concediu fără plată drept una iresponsabilă şi abuzivă.

Considerăm că această decizie confirmă încă o dată dispreţul autorităţilor faţă de munca şi de rolul personalului medical în sistemul de sănătate dar şi dispreţul faţă de pacient.
Autorităţile statului îşi imaginează în mod eronat că un sistem poate funcţiona fără oameni. Eroarea este cu atât mai gravă în condiţiile în care vorbim despre sistemul sanitar, un domeniu în care lipsa de personal era deja cronică, înainte ca această decizie să fie aprobată.
Diminuarea numărului personalului medical va afecta în mod cert calitatea îngrijirii medicale şi pune sub semnul întrebării siguranţa şi securitatea pacienţilor. Dacă aceste semnale nu sunt ascultate, semnatarii deciziei de trimitere în concediu fără plată a personalului medical îşi asumă responsabilitatea pentru suferinţele pacienţilor provocate de lipsa personalului medical din unităţile sanitare.
Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România cere Guvernului să renunţe la această decizie, înainte ca măsura să provoace dezechilibre majore în sistemul de sănătate, care pot avea consecinţe grave asupra pacienţilor.

Biroul Executiv al Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România

Sursa: www.oamr.ro
Distribuie acest articol pe: diggdeliciousredditstumbleuponslashdotyahoogooglelive

Niciun comentariu.


    Acum este: Vin Sept 21, 2018 9:13 pm